14 Mart 2009 Cumartesi

Baeksuk




Baeksuk (beyaz aş anlamına da gelir) Kore Mutfağında haşlanmış et ya da balıkla da pişirilebilen çeşnisiz bir tür yemektir.Temelde Baeksuk piliç ya da sülün etinin tamamının su içerisinde pişirilmesi ile yapılır.Bununla beraber kaynaklar Baeksuk yemeğine genellikle Dakbeaksuk ismini de vermektedirler.Pilicin uzun süre kısık ateşte pişirilmesi ve görünüş itibariyle benzemesi sebebiyle Samgyetang’a benzer.Ancak Samgyetang’ın içinde Cinseng,jujube meyveleri(diğer adıyla hünhap meyveleri) ve kestane bulunur.Dakbeaksuk ise piliç, su ve sarımsak gibi daha basit malzemeleri içermektedir.Belki piliç, pirinçle de doldurulmuş olabilir.Pişirme aşaması bittiğinde, daepa adı verlen bir tür soğan dilimlenir ve sunum kasesinin içine tuz ile beraber ilave edilir.Eğer tavuk pirinç ile doldurulmamışsa yemeğin yanında normal olarak pilav gibi tüketilebilir.Bu yemek Samgyetang’ın malzeme açısından daha ucuz bir versiyonu olarak da görülebilir.Ancak insanlar bu iki yemeği birbirine karıştırabilmektedirler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder