14 Mart 2009 Cumartesi

Kore'de Sarımsak





Sarımsağın doğduğu yer Asya olarak varsayılır. Sarımsağın yeraltında büyüyen yumruları vardır. Sarımsağın her yumrusu hafif kahverengi bir kabukla sarılıdır ve bir yumru altı veya beş dişe bölünür. Kore'de yetiştirilen sarımsak türleri ise: Soinpyeon (3~4 diş), dainpyeon (birkaç diş) ve jangsondur. Dainpyeon çok sıcaktır ve gimjang ile kimchi yapımında kullanılır. Jangson sarımsağının dişleri ile beraber sapları ve yaprakları da kullanılır (yeşil iken). Allyl sülfit, sarımsakta bulunan çok keskin bir maddedir ve karbonik asitten 15 kat daha çok mikrop öldürücü etkisi vardır. Bu kimyasalın birçok özelliği daha vardır: Metabolizmaya yardım etmek, acı hissini azaltmak, kabızlık ve toksinleri engellemek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder